2020-12-19 14:08:26• hírek • Bede Emőke

Idegőrlő várakozás és kígyózó sorok a petei határátkelőnél

A december a legtöbb külföldre szakadt romániai munkavállaló számára az egész évben várt hazatérést, a család viszontlátását jelenti. Nem csoda hát, hogy még a pandémia ellenére is vörös kód lépett érvénybe szombat reggel a petei határátkelőnél.

Annak ellenére, hogy a Pete-Csengersima határátkelő belépőoldalán mind a hat sávot megnyitottak a hazatérők előtt, mégis jelentős torlódás alakult ki. A politiadefrontiera.ro által közölt adatok szerint jelenleg is (14 óra) legalább egy órás várakozási idővel kell számolniuk az utazóknak, illetve azoknak is legalább 20 percet kell állni, akik Románia irányából igyekeznek Magyarországra vagy valamelyik nyugat-európai országba. Ugyanakkor érdemes azzal is tisztában lenni, hogy elméletben a honlapon jelzett várakozás időt folyamatosan frissítik, a valóság azonban néha rácáfol az ott olvasható információkra, így könnyen előfordulhat, hogy a 60 perces várakozási időnél többet kell majd a sorban vesztegelni. 


A román-magyar határszakaszon egyébként csak a petei határnál lépett érvénybe vörös kód, a többi átkelőnél felfeljebb 30 perces várakozás idővel kell számolni - legalábbis a határrendészet honlapja szerint. Ugyanezen forrásból tudható az is, hogy az elmúlt 24 órában megközelítőleg 37.000 személy kelt át a szóban forgó határszakaszon. A hazatérők száma evidens módon sokkal magasabb volt, mint az országot elhagyóké: míg Magyarország felé csak 13 ezren utaztak, haza megközelítőleg 24 ezer fő érkezett. A legnagyobb forgalmat az elmúlt napon Nagylak II-nél mérték.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: